En dat is nu de moeilijkheid. Het is niet mogelijk om een prijs te geven als ik de klok niet heb gezien. Schoonmaken is niet altijd de oplossing, er komt vaak meer bij kijken. Bij mij in de werkplaats kan ik u laten zien wat er aan het uurwerk moet gebeuren. Ik maak tijd om dat uit te leggen. Het maken van een offerte in de werkplaats is dan ook geheel vrijblijvend. Het is ook mogelijk om een offerte aan huis te maken, waarvoor een vergoeding wordt gevraagd.
Restauratie
Het schrijven over antieke klokken is net zo gecompliceerd als het restaureren ervan. Een uurwerk weer lopend maken of een goede restauratie, daar zit een verschil tussen en vereist een bijzonder vakmanschap. Er bestaat in Nederland geen opleiding voor het restaureren van antieke uurwerken. Slechts enkelen hebben het in zich. Geduld, liefde en kennis van antieke klokken is een vereiste. Uurwerken die meer dan twee eeuwen de tijd hebben aangegeven, verdienen een vakkundige restauratie.
Een antieke klok is door meerdere vakmensen gemaakt: uurwerkmaker, meubelmaker, wijzerplaatschilder en/of emailleur, kopersmid, loodbewerker (ornamenten en gewichten) en voor bijzondere klokken een goud/zilversmid. Tegenwoordig is er weinig interesse om dit vak te leren. Daardoor zijn er steeds minder vakmensen die deze technieken beheersen. Hierdoor wordt er van een restaurator op het gebied van uurwerken veel gevraagd. In de ruim veertig jaar dat ik nu als klokkenmaker werk, heb ik een prachtige groep vakmensen om mij heen verzameld, die deze technieken beheersen. We werken op een intensieve manier samen en kunnen in elke discipline een klok restaureren.
In ons vak is er veel overleg met collega restauratoren. Het uitwisselen van kennis en foto's is heel gebruikelijk. In de loop der jaren is een flinke database ontstaan.